Wednesday, July 20, 2011

My First Class!

okkk.. 19.7.2011 adalah hari paling bersejarah dalam hidup aku. kenapa sejarah? sebab dia pertama kali wujud dalam hidup aku. hahaha. dalam erti kata lain ialah JAKON. orang negeri 9 cakap ialah GAYAT. hahaha.. maklum lah. baru firsttime belajar di iptkan. sebelum ni sekolah dekat ulu ulu je. hahaha. ok. back to "my first class". actually first class aku 18.7.2011. disebabkan hari tu lecturer aku terlalu baik hati dia tak datang class untuk ajar kita orang..   so kita orang first class ari selasa la.. ari selasa tu kita orang ada proficiency english 1. hahaha.  susah aku nak sebut benda alah tu. hahaha. ouh yarh.. masscom devide to 5 group.dan aku dapat group pertama. besrsyukur jugak la *bukan jugak tapi bersyukur gila aku dapat group 1 sebab ada la 3 4 orang yang aku dah kenal kan. then dalam group aku tu ada la sorang hamba Allah ni muka dia memang hampir dengan exgf aku. ex yang mana tu tak perlu tahu la.. perghh! aku dah terkejut biawak dah masa tu. dalam hati aku cakap takkan minah ni study dekat unisel kud. setahu aku dia study tempat lainn.. *gaya macam mengelamun macam tu la. hahaha. tapi tak de la mengelamun mana pun. hahaha. tapi aku abaikan. buat macam tak tahu je la. tapi cara dia dressing memang sebijik gila douhh. tiba tiba je aku teringat dekat budak tu. grrr... afiq sudah mula dengan perangainya.. tapi aku tak boleh lupa diaaaa. untuk pertama kali aku jujur kat sini aku masih sayang kan exgf aku. buttt.. hurm. dont know how to say that. :(. arghhh.. kenapa budak tu muka sama dengan dia?  kenapa budak tu muka sama dengan dia? oh no.. aku sangat sedih douhh. aku mula rindu dekat diaa.. hurmmm. aku tengok dia muka nak sama perangai dia cara dia berpakaian memang dah sama. perghhh. :( .......... *eyheyh, aku nak cerita pasal ape sebenarnya ni? pasal first class kan? hahaha. citer sedih dan jiwang pulak aku ni kan. sepak kang tau la. hahaha. ok. first class englishhh. babe.. kene skeaping babe. upsss. speaking. tershahshul pulokkk. maaf lewww. awok tak amek english education dulu. *sambil tangan memusingkan dirinya seperti usop wheelchair. hahahaha.. ok stop mengarut abdul afiq.hahaha. actually aku nak kata lecturer tu terbaiikkk wokk. lawak gila douh. walaupun dia lecturer perempuan tapi dia lawak gila plus sporting.. hahaha. enjoy dengan class dia.. dia suruh kita orang tulis essay. but dia tak bagi tittle... dia suruh tulis ape yang terlintas dalam fikiran kita je.. aku ingat nak imagine je pasal cerita hantu mak limah balik rumah... tapi tak boleh pulakk. taapi time to memang perghh!!!!!!. masa tu awok dengan kawan awok kat sebelah tu pueh nak memikio nak buat ape.. awok lagi la berpeluh tak tahu nak buat ape. awok pening bebeno nak memikionye. sampai bepeluh dahi awok ni nak memikio. last last dapat la jugak awok idea nak buat tajuk MY UNIVERSITY LIFE. awok citer le pasal different situation pembelajaran senior junior dan  macam macam lagi le awok citer.. awok nerBous nak tulis. awok tulis ape2 je yang awok tahu. malu pulok awok nak hantar. awok ni dulu mase dalam kelas english education awok tido jeeee. hehehe. tapi awok suka kawan sebelah awok tu.. deme sume tak sombong. apa yang awok tak tahu awok tanya deme  jawab deme tolong awok. suke bebeno awok dengan deme.. *eyheyh, pahal usop wheelchair masuk pulak ni. hehehe.. tapi aku happy dengan budak class aku. dorang best douhh. macam mac amar haiqal ashraff kud kalau tak silap aku la. hehehe. lagi farah illy then ada la sorang tu aku panggil dia budak term sebab dia budak seremban hahaha lepastu ada lagi la beberapa orang lagi yang aku tak berapa nak ingat nama dorang. hahaha. terukkan aku ni? nama classmate sendiri pun aku tak tahu ape. hahaha. bengong betoll. tapi dorang still terbaaaeeekkk wokkk. dorang the best. i love masscomers group 1.hahaha. *group 1 aja okeyh? yang lain tu aku tak berapa nak love sangat la. hahaha. ok.. thats all for my first class. daa :D

Thursday, July 14, 2011

I Want To Be A Good Communicators!

hyehellohei... wahhhhh! aku suka unisel. hahaha... yarh... tajuk tu aku curi dari dekan fakulti communication and media masa dia berucap hari tu... sebenanrnya aku nak cerita pasal AYUH KEMBALI KE SEKOLAH.... AYUH..... *nyanyi mcam lagu iklan kasut tu... hahaha.. tapi sekarang bukan sekolah dah.. tapi UNIVERSITI.. maka bergelar la saya sebagai seorang mahasiswa universiti SELANGOR atau dalam kurungan unisel.. hahaha. bak kata abang fesi, masuk situ sebab nak jadi pelakon extra jeee... hahaha. but it is not my perpose.. hahaha... tujuan aku sebenar adalah seperti TITLE diatas... hahaha... first day masuk macam boring kud wei.... and the next and next and next and next day sumpah best... who said orientation weeks sangat membosankan? TAK kud.... best actually... fesi tak payah cakap la. mula mula je la nampak macam bajet... sekali tengok... fesi memang best.... hahaha... tapi penat dia tak payah cakap la kan... tengah sembahyang pun sempat melelapkan mata... hahaha... *upsss. kantoi suda... hahaha.. :D first day aku masuk aku dapat kawan dah.. hahaha.. mereka sangat pelikkk ouh... sorang nama tu nama dia fauzan tapi panggil ojan. aku tak tahu la macam mana boleh jadi ojan.. hahaha.. yang sorang tu nama dia faiz tapi orang panggil dia farid.. hahaha. dia jadi farid sebab ada la masa tu kita bincang nak buat ape untuk malam kebudayaan nanti... lepastu dia cakap kita tiru cerita lagenda ANAK BUAH setan tu nak? hahaaha... memang ramai yang tergelat sambil tercirit laaa. hahaha. tu yang orang panggil farid sebab amek nama dari farid kamil. kita orang panggil dia farid faizzz... hahaha. padan muka... suka kutuk orang lagi.... ada roomates aku pulak nama dia aku tak tahu ape... hahaha. tap orang panggil dia jim carrey.. hahaha. muka dia sejibik macam actor jim carrey.. hahahaha. lagi sorang tu orang panggil dia senyum.... hahaha.. aku la bagi nama tu kat dia.. mana tak nya... kita orang ni suka bahan sesama sendiri... dia senyum jeeee... tak cakap banyak pun... orang kutuk dia pun dia senyumm je... memang senyum je la nama dia... hahaha... aku pulak dorang panggil irwansyah. si ojan tu la punca. dia pergi cakap aku macam irwansyah... perghhh.. memang tak merah menyala pulak la muka aku kan... lepastu dorang panggil aku afiq howt... perghhh.. ni lagi segannnn.. masa dalam kumpulan si farid faiz tu memang fav dia malukan orang la kan. dia panggil aku afiq howtt kuatkuat... perghh... segan la siottttt... tapi ini la kawan aku yang paling rapat masa orentasi week hari tu... dorang memang otak gila.. masuk la dengan kepala aku.... hahaha... awek ramai kud kat situ... pilih je nak yang mana satu... hahaha. tapi buat masa ni pintu hati aku belum terbuka lagi dekat mana mana perempuan disitu... hahaha.. *ayat baikkk punya...hahaha.. orentasi ari tu kan aku suka pagipagi... hahaha... senaman yang paling baekkkkk punyeeee... hahaha... aku senam macam video ni... hahaha..
 
hahaha... kelakar kan... sumpah best... senaman lagu arab la nobody la ape la... tapi yang ni jugak yang paling terbaekkkkk wokkk... hahaha... aku dah tak boleh blaaa dah bila dorang pasang lagu nii... hahaha.... upssss... lupa pulak nam sembang dengan korang kos apa yang aku dapat.... hahahaha... aku study ni
apakah itu??? masscomm.... hahaha. tu logo for masscom club dekat unisel la... hahaha... sebab aku study masscom la budak budak tu panggil aku afiq howtttt... macam ape je... geram aku... hahaha. tapi tak pe la. mulot orang kan.. hehehe.. aku minat gila dengan masscom ni.. kena la dengan aku ni yang mulut tak berapa nak banyak niii.. hahaha... ape ape pun unisel is the best.. who we are? uniselll!!! uniselll? best!best!best! hahahaha.. i proud to be a unisel student..... hye uniselll :)

Saturday, June 4, 2011

Tak Perlu Sampai Macam Tu Sekali La...

wei, kenapa dengan kau ni?aku tak faham la. ape hubungan aku dengan kau ni wei? kenapa kau ssanggup buat benda tu dekat aku? tolong jelaskan kat aku boleh tak? aku tak faham ape motif sebenar kau. kenapa kau nak pisahkan aku dengan kawan kawan aku yang lain wei? kenapa semua orang yang wall and im chat dengan aku kat fb suma kau nak add? wei. aku tak kenal kau wei. kenapa dengan kau ni? kau dah add semua orang yang selalu chat dengan aku dekat fb, lepastu kau boleh buruk burukkan nama aku dekat kawan kawan aku tu. aku tak tahu la ape yang kau dengki dan marah sangat dekat aku. aku tak faham aku tak faham aku tak faham!!!!!!!tolong la jangan nak bagi hidup aku tak tenteram. cukup la lepas ada kawan sendiri yang nak santau kawan sendiri. sekarang kau pulak datang nak malukan aku nak buat cerita pasal aku. ape ni semua??????!!!!!!!! ape motif kau?????!!!!!! hurm. tolong la wei. jangan mengaibkan orang dengan benda yang tak betol. cukup la wei. stop do the stupid things la shiitttt..... kau tu perempuan la. sekolah lagi pon la kau tu. tolong la jangan nak menghina orang sangat. kalau kau nak kat aku sangat pun ni bukan cara dia la a***** kurap. tolong la wei. berambus la kau dari buat kerja kerja ni semua. aku merayu sangat ni wei. kau nak aku melutut depan kau ke wei? sorry la. aku bukan jenis manusia hina macam kau yang meraih simpati dari orang lain . sekali lagi aku mintak dekat kau jangan la jadi hina macam ni wei. jangan la sampai nak kutuk kutuk orang buat cerita dekat orang lain pasal benda yang tak betol stopppppppppp la buat macam tu. aku tak de pun buat ape dengan kau. aku pun tak hina kau la.tolong la perempuan. kau pegi burukkan diri kau sendiri je la bagus. tak nyusahkan orang. hurm... banyak kawan aku sekarang jadi hipo sebab kau la yang buat cerita baik sangat pasal aku. thanks wei. aku hargai kau punya cerita. sumpah kau boleh ganti yusoff haslam buat cerita douh. *A** la kau ni. haish! go on la dengan perbuatan kau tu. kau teruskan je... aku terima wei.... aku sukaaa sangat... thanks lagi sekali sebab buat kawan kawan aku lari dari aku..... aku hargai kau.....

Friday, May 27, 2011

For The Firsttime.......

hyeheihuihiehee. hahaha. aku ni sebenarnya nak cakap pon segan nak cerita pon malu. hahaha. tapi ini lah kali pertama dalam sejarah hidup aku benda ni terjadi. hahaha. sebenanrnya memang aku dah lama nak pergi tengok benda ni. kadang tu ada jugak niat nak merasa sendiri bagaimana bila pergi ke tempat tu. hahahaa. aku tiap tiap malam tengok kawan aku pergi. dia kata best. aku pun tengok macam best. so, lagi bersemangat la aku nak ke tempat tu. hahaha. pada satu malam tu aku keluar lepak dengan saudara aku. selepas je lepak dengan saudara aku tu aku balik la rumah. lepastu aku tengok ada la dalam 7 orang kawan aku. aku pun duduk duduk la sembang. lepastu aku tanya dorang nak pergi mana. dorang kata nak pergi tempat biasa la. aku pun ouh la. niat dihati memang nak pergi tapi aku dah janji nak webbie dengan orang tu malam tu. last last orang tu cakap tak jadi. erm. sedih je bunyi. tapi biar je la. buat buat tak kesah je la. masa dorang nak pergi tu 4 orang je. lagi 3 orang tak nak. lepastu yang pergi tu tany sapa lagi nak pergi. dia tanya aku nak pergi tak, aku cakap niat nak pergi tu memang ada. tapi tu la. kenderaan tak de. hahaha. pandai tak aku main politik? :p. lepastu tiga orang yang tak pergi mula2 tu cakap jum la. tapi kita pergi lambat siket. balik awal. aku pon ok je la. tiba tiba ada sorang ni nyampuk. a'ah an. best jugak pegi. nanti boleh makan steambot dekat downtown. aku pon ape lagi. terus mencelah la. betolbetolbetol *nada macam upin ipin tu. hahaha. lepastu yang 4 orang tu dah gerak dulu. kita orang gerak kemudian. aku pon tak sabar sabar la nak pergi. firsttime la kata kan. sebelum ni dengar orang cerita je. nak pergi sebelum ni ade je rancangan terbantut. tapi kalai ni pergi je la. hahha.lepastu detik yang ditunggu tunggu pon tiba. haha. bertolak la naik kereta kawan aku sorang ni.  sampai tempat tu je aku dah risau. wth plus wtf!!!!! ramai gila gayboy dekat situ. aku dah mcam risau je. aku jalan je orang pandang semacam. perghhh! istighfar aku banyak2. hahaha. korang tahu ke aku nak pergi mana sebenarnya ni? aku pergi memancing la. hahahaa. poyo tak aku. baru firsttime mancing. tapi aku tak mancing pon. aku tnegok kawan aku mancing je. hahaha. aku tengok dorang mancing macam bosan je. best pon sekali sekala  tu pun masa dapat ikan  best la.lepastu melangut je fikir masa depan. nasib la kawan aku sorang ni bawak psp.pastu lawan pulak bola sape goal paling banyak. jawapannya afiq la menangkan. hahaha.  lepastu nasib la ade sekor kawan aku ni perangai macam ape je. pelik pelik je perangai dia. tak de la bosan nak melayan dia. hahaha. lepastu dah nak pukul 4 kita orang gerak pegi makan stembot. perghhh! layan douh. memang sedap gila. tak puas je aku makan. rasa macam nak tambah je. hahha. tapi segan je nak tambah. hehehe. lepastu balik. sebenarnya tak de ape yang best pun. tapi tu la . orang firsttime pergi mancingkan. dia macam jakun sikit. hahaha. :D

Sunday, May 22, 2011

Malam Yang Dihujani Air Mata

mungkin ramai tidak percaya dan aku sendiri tidak menyangka. tetapi inilah hakikat yang telah dan akan terjadi. sedar tak sedar semua telah pergi meninggalkan aku. dan besok bakal menyaksikan aku kehilangan beberapa orang lagi kawan. dua orang rakan yang terlalu baik aku akan meninggalkan aku disini. megat norhafizi bin megat norshafifi  rakan yang selalu membantu aku ketika susah. walaupun perbezaan darjat kita terlalu jauh tetapi kau tak pernah kesah kawan dengan aku. begitu juga tengku muhammad isma bin tengku daniel hafizun, seorang yang periang walaupun mempunyai masalah. aku masih ingat kata kata kau. perbezaan darjat bukan alasan untuk kita tak berkawan. thanks megat thanks tengku. korang memang kawan baik aku. megat, bila kau dah sampai dekat russia jangan lupa aku. kau study elok elok. nanti kalau kau balik malaysia text aku k wei. tengku, kau pegi matriks tu elok elok. kau tak pe lagi. kau dekat je dengan aku. nanti kau free text aku k wei. take care wei. aku masih teringat pasal kita tiga. aku takkan lupakan semua kenangan kita wei. tadi aku nangis kejap teringat pasal malam tadi. kita nangis sama sama. balik aku nangis lagi. hurm. besok jugak aku akan kehilangan seorang lagi orang yang aku sayang. walau hanya beberapa hari mengenali dia, pelbagai kenangan telah terukir. aku gembira bersama dia. sudah hampir 2 hari aku menangis kerana dia. tak pernah aku menangis kerana akan ditinggalkan. tetapi inilah kali pertama. aku pun tak tahu ape yang sebenarnya yang bermain difikiran aku. malam ini sekali lagi menyaksikan aku menangis kerana dia. aku pasti dia akan melupai aku suatu hari nanti. aku terlalu sayangkan dia. aku rindukan saat bersama dia. entah la. bila lagi la kita akan bersama. walaupun kita tak pernah bercinta bersama tetapi aku terlalu sayangkan dia. dia sangat sempurna buat aku. biarlah aku hanya bertepuk di sebelah tangan tetapi aku tak kesah ape yang akan orang katakan. kerana perasaan aku sangat mendalam kepada dia." you, i mintak maaf sebab i dah banyak sakitkan hati you. mintak maaf sangat sangat you.  i tahu i sangat teruk dan i tak baik. i doakan you semoga jumpa lelaki lebih baik dari i. i doakan you akan happy dengan orang lain. thanks sebab happykan i. thanks sangat you. last for you i love you so much." hurm. aku akan sedih sedih dan terus sedih ingat dia. :(

Keputusan Muktamad

ok. pada 22mei2011 kelihatan ramai yang sedang bergumbira. selepas je pukul 12. kelihatan status di fb ramai yang mengupload tawaran kemasukan mereka ke politeknik yang bersebelahan dengan rumah mereka. haha. confirm je sebelah. aku pon cuba untuk check. dupdap dupdap ni nak check. sekali check. tahniah! anda telah berjaya blablablabla diploma kejuruteraan mekanikal. wtf! kenapa aku dapat mekanikal? aku tak minat lagi nak study benda benda macam tu. cukup la aku dah belajar kat sekolah menengah teknik dulu. dahdah. aku ambil keputusan untuk tidak study di politeknik tersebut. apabila puan zanorah bertanya dengan lantas anaknya yang sangat bertuah ini berkata tidak dapat. hahaha. jahat douh aku. tipu family aku cakap tak dapat. haha. terok betol anak pak cik abdul halim ni. haha. aku bukan ape. aku fikir juga. takkan aku nak study benda yang aku tak minat. aku jugak yang akan rugi nanti. ye la, benda tak minat lepastu aku takut aku study benda tu nanti aku tak boleh nak bawak. aku lagi yang akan rugi nantikan. dan pilihan yang terbaik untuk aku adalah tolak tawaran itu dan  pergi ke unisel untuk study masscomm. hahaha. lagi pon kalau mekanikal ada mathh. aku communication and media tada math. aku ni dah la orang paling bijak dalam math. hahaha.  so keputusannya saya akan further di UNIVERSITI INDUSTRI SELANGOR KAMPUS SHAH ALAM. say hye to unisel and goood bye to my home. hahaa.. daaa~

Thursday, May 19, 2011

Adakah "Dia" Pengubah Segalanya?

ok. aku tak tahu nak taruk TITLE ape sebenarnya. tapi aku rasa tu la title paling sesuai untuk aku letak. mengapa adakah dia pengubah segalanya? ok. mari saya ceritakan. sebelum tu cikgu nak anak anak murid cikgu dengar dengan baik dan berikan perhatian kepada cikgu yea. cikgu nak bercerita sedikit tentang tajuk ini. biar cikgu bahasakan diri cikgu sebagai aku boleh murid murid? ok la. mari mendengar cerita ini ok. aku pon tak tahu macam mana nak mulakan cerita ni sebenarnya. ok la. macam ni. sebenarnya aku menyimpan hajat untuk single atau dalam erti kata lain iaitu tidak berpasangan sehingga aku ke ipt. tak kesah la ipt mana pon yang aku pergi nanti aku tetap akan pegang prinsip aku. mengikut planning yang dirancang oleh arkitek yang terpilih aku hanya akan menamatkan zaman single aku semasa berada di ipt je. bermaksud aku hanya akan mencari kekasih hati semasa di ipt je la. sebelum ni aku memegang kepada prinsip "HANYA MENCARI AWEK DI IPT SAHAJA". memang sebelum ni ramai la gadis gadis yang aku jumpa sana sini. yang cantik yang cun yang meletup yang tak cun yang tak cantik yang tak meletup yang busuk wangi gemuk kurus keding semua la aku jumpa. memang ada la aku texting dengan orang lain. namun semuanya tak lama pon. texting sekejap sekejap je la. lepastu aku rasa malas untuk bertexting. aku takut kalau akut text dorang nanti mula la aku jatuh hati la ape la. tak sampai pulak prinsip aku nanti kan. semuanya berjalan lancar. aku tak sangka afiq boleh berbuat sedemikian. kerana dia selalu bosan bila tiada orang nak bertexting dia. tetapi entah bagaimana tiba tiba dia boleh mengawal keadaan itu menjadi baik. thats good abdul afiq. haha. tapi benda tu tak lama. sehingga la satu hari aku menambah atau "mengADD rakan" seorang gadis itu di laman sosial facebook. entah bagaimana tiba tiba dia boleh melayan gadis tersebut. gadis tu pon seolah olah memberi respond kepada aku. aku pun layan la dia dengan baik. sehingga tidak tidur suatu hari tu. dia tak online aku tunggu dia sampai 3 4 pagi. aku tak tahu ape yang bermain di perasaan aku ni. seperti difacebook aku tak sabar nak on fb ketika pulang dari salah satu negeri yang agak jauh dari rumah aku. dimana prinsip aku yang dulu? adakah ianya hanya satu mimpi. yarh. aku mengaku dan akui aku mula merasakan sesuatu yang indah semasa berchatting dengan dia. aku tak tahu apakah itu. mungkin dia tak seperti wanita yang aku kenal sebelum ini. dia sangat berbeza dengan wanita wanita lain. dia mempunyai tarikan yang tersendiri. baru sahaja 2 3 hari kita berkenalan. tapi aku rasa bahagia dan happy sangat bila bersama dia. aku sedih bila dia akan mendaftar di ipt pada hari yang hampir tiba. aku rasa jelous apabila suatu hari aku berwebbie dengan dia dan kedengaran handphonenya berbunyi. aku seolah rasakan itu pasti text yang dihantar oleh boyfie dia. aku mula seperti gelisah. yela, tiada siapa yang akan hantar mesej ketika jam 4 pagi melainkan itu boyfie dia sendiri. aku couple dulu pun macam tu jugak. aku tahu semuanya. namun aku tidak pasti sama ada benar atau tidak sangkaan aku itu. entah la. aku mula tertarik dengan dia. aku tak tahu la ape yang aku rasa ni dia rasa sekali atau tidak. firasat aku mengatakan tidak. namun hanya dia sahaja yang mengetahui benar atau tidak. aku merasakan aku seperti bertepuk di sebelah tangan sahaja. mungkin aku tidak berjaya untuk mendapatkan dia. aku pasti, perbezaan taraf aku dengan dia terlalu jauh. aku pasti dia jauh lagi kaya dari aku. aku tidak lah sekaya mana. hanya orang biasa sahaja. aku cuba buat dia happy dan dia berjaya membuat aku gembira. entahla. aku sedih sangat bila dia tak reply text aku. dia kata dia tak suka texting. dia kata macam semak je texting semua ni. aku cuba terima hakikat itu dengan baik. kalau ditakdirkan aku tidak bersama dia, aku terima dengan hati yang terbuka. aku sedar siapa sebenarnya diri aku ini. sehingga sekarang aku masih menanti dia on fb dan reply text aku. hari ni sahaja sudah dua kali dia tak reply text aku. mungkin dia busy kud. tak mengapalah. abaikan saja.aku terus tunggu dan menunggu kehadiran dia. setiap kali aku teringat dekat dia mesti aku buka page fb dia aku tengok picture dia. selalu aku lakukan begitu. hurm. aku dapat rasakan dia tak rasa seperti yang aku rasakan. kalau dia di tempat aku mesti dia tak kesah aku reply ke tak text dia dan aku on fb ke tak. aku pasti dia rasa sebegitu. ye la, aku tak sehandsome lelaki lain diluar sana. aku tak sekaya lelaki lain diluar sana. aku tak tahu dimana lagi aku nak mengadu selain di sini lah tempat menjadi pelepas segalanya.  aku mula rasa *A**** dekat dia. aku terlalu **N** dekat dia. mengapa aku rasa begini?  aku sendiri pun tidak tahu ape yang terjadi dekat aku. sekali lagi kalau ditakdirkan aku bukan untuk dia dan dia bukan untuk aku aku terima dengan sebaiknya dan mendoakan semoga dia dapat lelaki yang lebih baik dari aku dan lebih sesuai untuk dia. hurmm. ok la murid murid cikgu. sampai sini sahaja la cerita yang cikgu nak ceritakan. semoga murid murid tidak menjadi seperti cikgu ye. selamat tinggal. :)